Toen ik werd gevraagd voor een reportage van Academie Spelderholt was ik gelijk enthousiast. Het concept van de organisatie sprak me gelijk heel erg aan: een plek waar jongeren met een beperking leren, wonen en werken. Alweer zo’n unieke plek waar ik een kijkje mocht nemen.

Hoe ziet dat concept er uit

Academie Spelderholt in Beekbergen leidt jongeren met een beperking op voor het werken in de horeca, de dienstverlening of het onderhoud. De opleidingen duren drie jaar en de jongeren wonen tijdens deze periode ook op het terrein. Zo leren ze, naast hun vakgebied, ook zoveel mogelijk zelfstandig wonen.

En dit gebeurt allemaal op hun eigen terrein, waar ze naast de woonhuizen voor de jongeren, ook een hotel hebben en een kasteel (de perfecte plek voor je vergadering of conferentie!).
(wil je meer over de academie weten, klik dan hier)

Enthousiasme

De jongeren die hier wonen en werken zijn enthousiast over wat ze doen en dat zie je terug op de foto’s. Wat een heerlijke doelgroep om mee te werken. Ze laten graag zien waar ze wonen en leren en werken heel graag mee aan mooi beeld voor op de website of social media. En de jongeren die dat wat spannend vinden, werken rustig in hun eigen tempo door terwijl ik foto’s maakte. Ondanks de hittegolf en een tropenrooster zijn we toch tot heel mooi beeld gekomen!

Fotoreportage voor jouw organisatie?

Naast de reportage voor Academie Spelderholt zou ik graag meer in opleidingsland of zorginstellingen willen fotograferen. Het werken met kwetsbare doelgroepen past bij me. Zou je nou ook actueel en fris beeld willen voor jullie opleidingsinstituut of zorginstelling: stuur me dan een berichtje middels het contactformulier voor een vrijblijvende kennismaking!

 

Ja, ik wil graag meer informatie en/of kennismaken:

Maartje Kuperus | Fotografie & Tekst

6 + 4 =