Voor Venticare Magazine, hét vaktijdschrift voor mensen die werkzaam zijn in de acute zorg, verzorgde ik onlangs het beeld voor bij een serie interviews over inspiratiebronnen in de zorg.

Passie bij zorgverleners

Wat een prachtige verhalen hadden deze mensen!
Een energieke jongeman vertelde hoe hij zich had opgewerkt tot verpleegkundige op de SEH, nadat hij als jonge vluchteling in Nederland was gekomen. Nu zamelt hij hulpgoederen in voor het land waar hij vandaan komt. En eigenlijk kriebelt het alweer: het liefste zou hij weer willen studeren om verder te groeien. 

Kinder intensive care

Een andere verpleegkundige ontmoet ik op de kinder intensive care. Vol passie vertelt me bij het bed van een vierjarig kind aan de hart-longmachine hoe de machine eigenlijk werkt en wat het voor het meisje kan betekenen. Wat zíj ook voor het meisje kan betekenen. 

Wat een waardevolle verhalen hoor ik, en wat heb ik toch een mooi vak! 

Fotograaf in een zorginstelling

Fotografie in de zorg is een vak apart. Het vraagt een zorgvuldige aanpak en een terughoudende opstelling. Je hebt toch vaak te maken met kwetsbare groepen mensen.
Zoek je een betrokken fotograaf die je met een gerust hart ‘los kunt laten’ bij kwetsbare doelgroepen of op plekken waar zorgvuldigheid en zorg een belangrijke factor is? Zoek dan niet verder, maar neem hier contact met me op

Ja, ik wil graag meer informatie en/of kennismaken:

Maartje Kuperus | Fotografie & Tekst

11 + 12 =