Fotografie in coronatijd. Mijn werk ligt grotendeels stil, maar samen met mij is álles stil. Kantoren, steden… behalve de vogels, die hoor je ineens volop fluiten. Ergens in de eerste weken van de genomen maatregelen trok ik de stad in, om deze unieke tijd in beelden vast te leggen. Lege straten. Een leeg Damrak! Heb je ooit zoiets gezien in onze hoofdstad?

Fotoreportage

Het mooie van fotografie in coronatijd is dat het een tijdsbeeld kan neerzetten. Als je nu kijkt naar foto’s van de jaren ’70, met zijn mooie oranje meubels, groene bloemenbehang, paarse servies en een bruine ribbank dan weet je gelijk: zo was het! Deze tijd, met dichte scholen en geen toerist op straat vergeten we ook nooit meer. Maar pas als je later weer beelden terugziet zal het écht weer gaan leven. O ja!

Straatbeeld Amsterdam

Voor deze reportage koos ik voor Amsterdam, het is een van de drukste steden van ons land en het straatbeeld kent iedereen wel. Een volle Dam met duiven en toeristen, rinkelende volle trams, fietsers en auto’s die elkaar vakkundig ontwijken. Het is ons allemaal bekend. Daarom zijn deze beelden ook zo unheimisch, het klopt niet. Zo hoort onze hoofdstad er niet uit te zien.
Ik hoop dat het ook de laatste keer was dat ik Amsterdam zó stil zag!

Fotografie tijdens de corona crisis

Wil je nou ook graag beeld van hoe jullie werken in deze rare tijden? Of draait je bedrijf gewoon door en wil je daar een gave reportage van? Of zoek je treffende portretten? Ook tijdens deze 1,5 meter maatschappij kan ik gewoon voor jullie aan de slag. Indien gewenst met beschermende middelen. Ik hoor graag van je!

 

Ja, ik wil graag meer informatie en/of kennismaken:

Maartje Kuperus | Fotografie & Tekst

9 + 15 =