Fotografie bij defensie: wat een mooie opdracht! Dat is een werkvloer waar ik graag kom. Achter de schermen meekijken!

Afgelopen oktober vond in Nederland een aanslag plaats. Gelukkig een oefening! Op het militair oefenterrein in Vught wordt een terroristische aanslag met gifgas nagebootst. Locatie: een nagebouwd metrostation Weesperplein.

Training

De oefening vindt plaats op het Nationaal Trainings Centrum. Dit centrum traint brandweer, politie en gezondheidszorg gezamenlijk. Zo zijn zij voorbereid op een chemisch, biologisch, radiologisch, nucleair incident. Ook het RIVM en het Rode Kruis waren aanwezig.

Indrukwekkend beeld

Het was bijzonder om de samenwerking te zien. En hoe slachtoffers levensecht zijn. In tranen, gedesoriënteerd en in paniek. Ze worden opgevangen en ontsmet. De hulpverleners dragen beschermende pakken en gasmaskers. Het RIVM neemt monsters in het verlaten metrostation. Een oude vrouw zit verward op de grond.
Het levert indrukwekkende foto’s. Defensie, Politie, RIVM, allemaal in beeld tijdens hun werk.

Kijk mee in deze fotografie voor Defensie, Brandweer, Politie en RIVM hoe deze instanties zich voorbereiden op een incident. Een incident waarvan we hopen dat hij nooit zal plaatsvinden.

Foto’s tijdens een oefening

Wil je ook graag foto’s van een training of oefening? Of wil je een ander evenement in beeld? Neem dan contact met me op!
Drinken we een kop koffie om te kijken wat ik voor je kan betekenen?

 

Ja, ik wil graag meer informatie en/of kennismaken:

Maartje Kuperus | Fotografie & Tekst

8 + 13 =