Voor een bedrijfsreportage in de visserij reed ik op een donkere vrijdagochtend naar Den Helder. Om 5 uur komen de vissersboten de haven invaren na een week op zee. Een vroegertje dus voor deze fotograaf uit Utrecht. Maar deze reportage was moeite waard!

Harde werkers in de visserij voor de camera

Ik fotografeerde de aankomst van de boten en het lossen van de vis. En met bewondering voor de harde werkers zag ik hoe kundige vrouwen vis sorteren. Ik zag hoe mannen met veel geduld hun netten repareren en hoe na flink zwoegen de mannen (ja, op de boten toch vooral mannen) weer naar hun thuishaven op de eilanden vertrekken. Op naar hun gezinnen en families, op te laden om na het weekend weer te vertrekken naar de zee.

Bedrijfsreportage visafslag

Ondertussen lopen vishandelaren keurend tussen de bakken verse vis door. Welke vis gaan ze straks in hun winkel of kraam verkopen? Even later wordt boven druk geboden op de vangst. De dag begint, Nederland wordt wakker, vrijdag: visdag!

Door de ogen van de fotograaf

Wat een bijzondere kijk in een bijzondere wereld. Deze bedrijfsreportage in de visserij was voor mij als fotograaf weer een krent in de pap. Het was het vroege opstaan en de thermokleding meer dan waard!

Wil je een bedrijfsreportage in jouw bedrijf?

Wil je ook een pakkende bedrijfsreportage in jouw bedrijf of op jouw werkvloer? Neem dan contact met me op middels het contactformulier!

 

Ja, ik wil graag meer informatie en/of kennismaken:

Maartje Kuperus | Fotografie & Tekst

12 + 10 =